Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دلیل برداشت بی‌رویه و کم‌آبی، خاک در فارس 17 سانتی‌متر فرونشست کرده، درحالی که رقم نگران کننده در دنیای پیشرفته امروز تنها 4 میلی‌متر است! به گزارش جنوب نیوز، اسماعیل تبادار در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان اظهار داشت: مسئله بسیار مهم در بحث صادرات غیرنفتی استان فارس، رساندن حجم مالی آن به 2 میلیارد دلار در سال 97 خواهد بود که تمام دستگاه‌ها و بخش خصوصی این مورد مهم را باید مدنظر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تأکید بر بازاریابی در بحث صادرات به سفر خود به کشور قطر اشاره کرد و گفت: در سفر به قطر ماستی را در سفره غذا برای ما آوردند که محصول ترکیه بود و میزبان قطری از ما به دلیل اینکه ماست ایرانی برایمان نیاورده بود عذرخواهی کرد و گفت ماست ایرانی در بازار نبود. جالب آنکه وی اقرار کرد که همیشه در منزل ماست ایرانی مصرف می‌کنند.

مقام عالی دولت در استان فارس با طرح این پرسش که وقتی زمینه جذب محصولات ایران در کشورهای دیگر وجود دارد، چرا نباید این بازارها را به دست آورد؟ تصریح کرد: در محصولاتی که در حال حاضر صادر می‌کنیم باید دقت کرد که امکان افزایش آن وجود دارد یا نه و پس‌ازآن مشکلات و موانع بر سر راه موضوع را با حضور تولیدکنندگان حل کرد.

استاندار فارس همچنین گفت: مجموعه دستگاه‌هایی چون صنعت و معدن، کشاورزی، کار و تعاون و... باید با همفکری زمینه‌های صادراتی را رصد کرده و در جهت افزایش میزان صادرات استان با همراهی بخش خصوصی قدم بردارند.

تبادار با تأکید بر تولید کالای داخلی خاطرنشان کرد: از تولیدکنندگان نیز انتظار داریم کالای ایرانی باکیفیت تولید کنند چراکه قصد تحویل جنس بُنجُل به مردم نداریم.

وی اضافه کرد: در سال 96 در اکثر مجموعه‌ها مانند آهن، مواد معدنی، سیمان و... افزایش صادرات داشتیم که امید است این روند صعودی در سال 97 نیز ادامه یابد و رتبه برتر کشور در صادرات غیرنفتی را نصیب استان کنیم.

استاندار فارس همچنین با بیان اینکه در بحث محصولات کشاورزی و توسعه صادرات باید به غنی‌سازی خاک و زمین نیز توجه و برای آن اعتبار منظور کرد، افزود: نمی‌توان فقط به برداشت محصول فکر کرد و استان را تبدیل به برهوت کنیم، بنابراین بحث غنی‌سازی خاک نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این مقام مسؤول ادامه داد: مدیریت آب بحث تمام جلسات استانداری است و موضوع بسیار جدی است: 92 درصد آب استان فارس به بحث کشاورزی اختصاص دارد و اگر بتوانیم 15 تا 20 درصد با روش‌های گوناگون صرفه‌جویی کنیم، 2 میلیارد مترمکعب آب صرفه‌جویی می‌شود که یک میزان نجات‌دهنده است.

تبادار افزود: متأسفانه بارش باران کم شده اما مصرف اگر بیشتر نشده باشد، تغییری هم نکرده که گزارش‌هایی که بنده دارم نشان می‌دهد بیشتر هم شده است!

استاندار فارس با بیان اینکه مصرف آب استان در حال حاضر از محل خزانه است، تصریح کرد: این موضوع مخاطرات عدیده‌ای را ایجاد خواهد کرد و طبق آمار در مصرف آب ذخیره که نداریم هیچ، بلکه 3 میلیارد مترمکعب آب عقب هستیم و از خزانه مصرف می‌کنیم.

وی همچنین گفت: در دنیای پیشرفته 4 میلی‌متر فرونشست خاک مخاطره است، درحالی‌که در استان فارس تا 17 سانتی‌متر فرونشست داشته‌ایم که این واقعاً نگران‌کننده است و زیرساخت‌ها را تهدید می‌کند.

تبادار از تشکیل کمیته مشترک آب در دولت خبر داد و اظهار داشت: وزارتخانه‌های کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو و محیط‌زیست با یک هدف مشترک مسئله آب را در کشور مدیریت خواهند کرد که این اتفاق مبارکی است.

استاندار فارس همچنین گفت: سال سختی را به لحاظ آبی پیش‌رو داریم، اما نمی‌توان از اقتصاد کشاورزی دست برداشت که با مدیریت منابع آب امکان‌پذیر است./ مرجع: فارس

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: اسماعیل تبادار استاندار فارس کم آبی خشکسالی فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه فشرده وزارت نفت برای رفع ناترازی بنزین با توجه به افزایش تقاضاها، گفت: با توجه به دستور وزیر نفت و سیاست دولت، صنعت پتروشیمی وارد این حوزه می‌شود تا به‌جای صادرات، از متانول تولیدی صنعت پتروشیمی با فرایند MTG بنزین تولید شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی شاهمیرزایی امروز در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید، در جمع خبرنگاران با اشاره به اعلام آمادگی متانول‌سازها برای تولید بنزین، اظهار کرد: معافیت‌ها و مشوق‌هایی برای این واحدها در نظر گرفته شده و مراحل نهایی برنامه‌ریزی زیرساخت‌ها و سازوکارهای لازم برای سرمایه‌گذاری تولید بنزین از متانول انجام شده است، زیرا ظرفیت تولید متانول در کشور بالاست و زنجیره این محصول توسعه نیافته است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به‌طور ویژه در زمینه تکمیل زنجیره محصولات برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: جهش در تولید کالا و تجهیزات در کنار افزایش تولید محصولات پتروشیمی از برنامه‌های صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ است، اظهار کرد: به این منظور برنامه‌های مختلفی ترسیم شده که حرکت دانش‌بنیان‌ها در مسیر جهش تولید کالا و تجهیزات، یکی از آن‌هاست.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه این موضوع با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی مطرح و تأکید شده است که کالاهای مورد نیاز خود را با استفاده از توان داخلی تأمین کنند تا شاهد جهش بزرگ و انقلابی در ساخت داخل باشیم، البته تا جایی‌ که آسیبی به برنامه تولید وارد نشود، تاکید کرد: جهت‌گیری‌ها در اجرای طرح‌ها و پروژه‌های صنعت پتروشیمی نیز به‌سمت کالاها و تجهیزات دانش‌بنیان است که پیش از این در خارج سفارش‌گذاری می‌شد.

راه‌اندازی نخستین PDH کشور در اوایل سال آینده

شاهمیرزایی با بیان اینکه هلدینگ‌هایی همچون پتروفرهنگ و شستان که واحدهای متانولی بیشتری دارند باید بخشی از ظرفیت خود را برای تولید دیگر محصولات زنجیره آماده و برنامه‌ریزی کنند، گفت: بخشی از واحدهای MTP و MTG در قطب پارسیان در مجاورت قطب عسلویه احداث خواهند شد، همچنین واحد PDH پتروشیمی رجال به‌عنوان نخستین PDH کشور تا اوایل سال آینده بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه سایر طرح‌های PDH نیز در مرحله اجرا قرار دارند و سرمایه‌گذاران به‌دنبال این هستند که صرفه اقتصادی این طرح را افزایش دهند، گفت: هم‌اکنون حدود ۱۲۷ مجوز طرح پتروشیمی به‌طور رسمی صادر شده است،   طرح‌های برنامه هفتم توسعه به‌طور میانگین حدود ۳۷درصد پیشرفت دارند.

شاهمیرزایی راهبرد اصولی دولت سیزدهم را تکمیل زنجیره ارزش به‌منظور پرهیز از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده از منابع هیدورکربوری اعلام و بیان کرد: مجوز حدود ۱۷ طرح پتروشیمی پس از بازنگری‌های انجام‌شده لغو شد و طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش جایگزین آن‌ها شدند. همچنین طرح‌های تکمیل زنجیره ارزش در قالب ۲۱ بسته به هلدینگ‌ها ابلاغ و مجوزهای لازم صادر شده است که با جدیت پیگیر اجرای آن‌ها هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • تمام محورهای مواصلاتی فارس باز است
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • فراشبند با ۳۷ میلی متر باران، رکورد دار بارش‌ها
  • فراشبند در صدر بارش‌های فارس قرار گرفت/ بارش‌ها فردا تشدید می‌شود
  • بارش‌ها در آذربایجان‌غربی تقویت می‌شود/ثبت ۲۶ میلی‌متر بارندگی در سردشت
  • تداوم بارندگی های شدید در کردستان تا روز جمعه
  • متانول به جای صادرات تبدیل به بنزین می شود
  • متانول به‌جای صادرات تبدیل به بنزین می‌شود
  • کودکان هم در اصفهان فهمیدند شهر در خطر فرونشست است/ مسوولان هنوز نفهمیدند یا نمی‌توانند جلوی برداشت‌های بی‌رویه آب را بگیرند (فیلم)